zondag 10 november 2019

Sint Maarten


Deze week maakten we ons klaar voor de grote dag: SINTE METTE! 



We leerden over het verhaal van Sint Maarten en de bedelaar, we maakten een mijter en een "kabaske", we knutselden onze eigen muziekinstrumentjes, we konden het verhaal naspelen met de poppenkastpoppen en in de poppenhoek konden we al oefenen voor Sinte-Mette zingen. 


















Het was deze week ook fluo-week. Op donderdag was het fluo-dag. Hiervoor  trokken we onze meest fluo kleren aan en knutselden we allemaal een fluo ketting of  fluo-kroon.
Op het liedje van "fluomannetje" hielden we een fluo-modeshow en verkozen we met de 3de kleuterklassen een Miss en Mister FLUO. 






Lars werd Mister Fluo! 

Een dikke proficiat aan Miss en Mister Fluo van de 3de kleuterklas!  Zij kregen een leuk fluo - kado.
Het was een hele fijne fluodag! 

Tijdens deze week deden we ook allemaal zeer goed onze fluo aan om naar school te komen. We konden elke dag een mannetje helemaal fluo maken! Als beloning mochten we op vrijdagnamiddag langer buiten spelen (met de speelplaats voor ons alleen). Wat leuk! Bravo voor alle kids en ouders!
En nu: volhouden! Want ook de komende weken/maanden blijven we onze fluo dragen! 





Er werden mooie mijters gemaakt. 



 Woorden namaken met velcro letters




We kropen ook zelf in de rol van Sint Maarten en de bedelaar... 















En op vrijdag was er het hoogtepunt van de week: met onze mijters op, onze mantels aan en onze kabaskes en muziekinstrumentjes in de hand gingen we Sinte Mette zingen in de andere klassen.
Heel leuk! En we kregen veel lekkers! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten